Proiectul finanţat din Fondul Social European prin intermediul POSDRU Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane din România (2007 – 2013), şi inclus în cadrul Axei prioritare 5: “Promovarea măsurilor active de ocupare” şi Domeniul major de intervenţie 5.1. Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare.
Identificare proiect: POSDRU/183/5.1./S/153373
Titlu proiect: MAI-Măsuri active și inovative de ocupare pentru șomeri,
Acronim: M.A.I.
Data începerii proiectului: 27/02/2015
Durata proiectului: 10 luni
Rolul Metodo Estudios Consultores, S.L.U.: Partener Transnaţional.
Obiectiv general:
Obiectivul general al proiectului este integrarea pe piaţa forţei de muncă a şomerilor, în special a tinerilor şi şomerilor pe termen lung în sudul Munteniei, Nord Vestul şi sud estul României, prin elaborarea unui set de cunoştinţe complexe şi abilităţi practice, referitor la accesul la piaţa muncii, la măsurile de consiliere şi formare profesională pentru grupul ţintă, în vederea creşterii oportunităţilor acestora de a găsi locuri de muncă. Proiectul contribuie la sprijinirea obiectivului specific al POSDRU, acela de a facilita integrarea tinerilor şi a şomerilor pe termen lung pe piaţa forţei de muncă.
Obiective specifice:
- Desfăşurare şi furnizare servicii de informare şi consiliere profesională personalizată în funcţie de specificul grupului ţintă (şomeri, şomeri pe termen lung şi tineri şomeri pe termen lung). Informare specifică, consiliere şi selecţie a grupului ţintă înainte şi după formare şi calificare.
- Creşterea integrării sociale şi profesionale pentru cel puţin 200 de persoane prin intermediul programelor integrate de reconversie profesională, perfecţionare şi specializare în domeniul social, comercial şi servicii, tehnologia informaţiei, în vederea adaptării calificărilor la nevoile pieţii muncii, prin achiziţie, actualizare sau schimb de calificări, respectiv inițiere, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare.
- Creşterea oportunităţilor de ocupare pentru 25 de persoane, prin intermediul sprijinului pentru ocupare persoanelor din regiunile în cauză, implementarea afacerilor sau activităţilor independente şi îmbunătăţirea culturii antreprenoriale.